Summering och framåtblick

I tisdags avslutades Digitala verktyg och möjligheter i Växjö.

Camilla_23_april

Tack Camilla och Tina för lärorika och mycket givande utbildningsdagar!

Vårens modul har omfattat två områden: Informationskompetens och Digital kompetens

Informationskompetens

LNU har hittills genomfört en träff i informationskompetens, Internet som källa samt digital källkritik med Ronny Andersson, IT-pedagogen, och du som deltar i lyftet hittar tre e-föreläsningar på temat på lärplattformen moodle (www.moodle2.lnu.se): Vad är Wikipedia? med Inga Andersson, Teorier om informationskompetens med Sara Ahlryd och Att utveckla elevers informationskompetensteori med Inga Andersson. För att nå föreläsningarna klickar du i vänstermenyn på Vårterminen 2013 moment Informationskompetens och då kommer en lista med dokument, föreläsningar och uppgifter upp i menyn, att välja bland..

Digital kompetens

AV-media Kronoberg har inlett området Digital kompetens med sin Workshop Digitala verktyg och möjligheter. På lärplattformen moodle finns nu också de två e-föreläsningarna tillhörande temat  som finns omnämnda i studieguiden. Föreläsningarna benämns på följande vis på moodle: Orientering kring Web 2.0 samt digitala medier för bibliotekssektorn med Peter Häggstrand och Konsekvenser av digitaliseringen med Linda Reneland Forsman. För att nå föreläsningarna klickar du i vänstermenyn på Vårterminen 2013 moment Digital kompetens.

Avslutning informationskompetens och digital kompetens

Förutom e-föreläsningar hittar du forum, frågor och arbetsuppgifter för varje moment på lärplattformen. Nästa vecka kommer en översikt över de uppgifter som finns utlagda i moodle för att ge en tydlig översikt över vilka uppgifterna är. Du avgör själv vad du hinner med och vad som är mest relevant för dig och din verksamhet. Till vårens sista träff är det bra om du hunnit ta del av så mycket som möjligt av lärplattformens material men det är också fullt ok att du bara hunnit ta del av något. Allt material på lärplattformen kommer ligga kvar under hela året så du kan gå tillbaka och fylla på senare i vår om du ännu inte hunnit titta på det du vill.

Tanken med maj-träffen är att ni deltagare kommer få en stor del av tiden till att diskutera och knyta ihop de funderingar och tankar som väckts under terminens gång när det gäller att utveckla elevers informations- och digitala kompetens. I slutet av nästa vecka kommer också förberedande frågor inför den sista träffen för vårterminen kommuniceras på moodle och via bloggen. Om du behöver välja och planera vad du ska hinna göra inför träffen är de förberedande frågorna att rekommendera, eftersom diskussionerna vid träffen kommer vara knuten till dessa frågor. Mer information om program och innehåll kommer.

/Catharina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: