Rektorn

Pia Holgersson, projektets lärande utvärderare, har genomfört intervjuer med nio rektorer som har deltagande personal i Skolbibliotekarielyftet. Intervjuerna har sammanställts i en rapport som visar hur några rektorer ser på skolbibliotekets och skolbibliotekariens roll i skolans verksamhet. Rapporten hittar du här: Skolbibliotek, det var en bra fråga! // Catharina februari 2013

_____________________

Det är rektors ansvar att tillse att alla elever har tillgång till skolbibliotek oavsett skolform enligt Skollagen sedan 1 juli 2011. Det är bara en del av en lång lista över ”rektors ansvar”.

Detta projekt ska även vända sig till rektorer på olika sätt. De ska via webbenkäter lämna sina synpunkter på vilken typ av kompetens som bibliokarier vid grundskola och gymnasium behöver – för att bidra till elevens och därmed skolans måluppfyllelse.

Rektor ska också vara ”medpart” till de bibliotekarier som deltar i utbildning under genomförandefasen. Medpartskapet innebär att diskutera och planera tillsammans med bibliotekarien kring hur man införlivar och använder de nya kompetenserna. Och de ”gamla” också förstås.

Skolbibliotekarielyftets projektansökan innehåller en stor bit kring ”strategisk påverkan”. Där är rektorerna nyckelpersoner. // Pia M-K mars 2012

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: